מתכון לשבת נמאס מהחלבי: מתכון לפרוסות בשר מטריפות עם קונפי שום

רגע אחרי שחג מאכלי החלב הסתיים ופיניתם את כל הגבינות מהשולחן, הגיע הזמן לחזור למנות הבשריות שעושות את שולחן השבת | מתכון לפרוסות בשר עם קונפי שום בתוספת תפוחי אדמה

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/06/24 11:41 ז בסיון התשפד

נמאס מהחלבי: מתכון לפרוסות בשר מטריפות עם קונפי שום
פרוסות בשר עם קונפי שום בתוספת תפוחי אדמה, צילום: חיה פרטוש

מצרכים לפרוסות בשר עם קונפי שום בתוספת תפוחי אדמה

  • 4 תפוחי אדמה
  • זרעי אניס (לא חובה)
  • פפריקה מתוקה
  • מלח גס
  • שמן זית
  • כורכום
  • סילאן
  • ראש שום
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 0.5 קילו פילה עגל טרי

הוראות הכנה לפרוסות בשר עם קונפי שום בתוספת תפוחי אדמה

  1. מכניסים את נתח הבשר לסיר עם שמן שכבר התחמם על אש גבוהה, וצורבים אותו משני הצדדים במשך דקה עד שהוא משנה צבע. מטבלים בפלפל שחור גרוס ומלח גס.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מפזרים על הבשר שתי כפות סילאן ויוצקים מעל מים רותחים.
  3. את הבשר מכסים בפלחים של תפוחי אדמה שנחתכו ונשטפו מראש ומפזרים מעל - בלי לערבב - מעט פלפל שחור ומלח גס, פפריקה מתוקה, מעט כורכום ושמן זית.
  4. מוסיפים ראש שום שלם מעל תפוחי האדמה (הקפידו למרוח עוד שמן זמן מעל השום). למי שיש בבית, מומלץ להוסיף מעט זרעי אניס, לתוספת טעם עשיר.
  5. מכסים את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם מראש על טורבו, 180 מעלות למשך שעה (עדיף לבדוק את תפוחי האדמה מדי פעם ואולי להוסיף קצת שמן). אחרי שעה מורידים את המכסה ומחזירים לעוד רבע שעה של אפייה.
  6. אחרי רבע שעה מוציאים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, את הבשר פורסים בצלחת, ואת הרוטב מפזרים מעל הבשר או גם תפוחי האדמה. את ראש השום מחלקים לפלחים ולוחצים מעל הבשר עד שהשום ישתלב עם המרקם הבשרי.