מתכון לקינוח מוס טריקולד מדהים למי שממש לא אוהב עוגות גבינה

עוגות הגבינה הפכו לסמל של חג השבועות, אבל מה עם כל אלו שממש לא אוהבים? הקונדיטורית מלכי קליין עם מתכון לקינוח מוס טריקולד שמספיק להניח על השולחן כדי לגרוף מחמאות

חדשות כיפה מלכי קליין 09/06/24 14:59 ג בסיון התשפד

מתכון לקינוח מוס טריקולד מדהים למי שממש לא אוהב עוגות גבינה
מוס טריקולד, צילום: מלכי קליין

עוגות הגבינה הפכו לסמל של חג השבועות, הקינוח המסורתי שמגיע תמיד אחרי ארוחה חלבית עשירה. אפויות, קפואות, קרמיות או על בסיס פירורים - לכל אחד יש את עוגת הגבינה האהובה עליו. חוץ ממי שלא. אם גם אתם לא אוהבים שום סוג של עוגת גבינה, זה הקינוח המושלם בשבילכם: מוס טריקולד חלבי ומדהים שיצליח להרשים גם את מי שממש חיכה לעוגה המסורתית.

מצרכים למוס טריקולד

בסיס:

  • 120 גרם פתי בר טחון
  • כף קקאו
  • 50 גרם חמאה מומסת

שכבת שוקולד מריר:

  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 מ"ל מים
  • 125 גרם שוקולד מריר קצוץ או מטבעות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

שכבת שוקולד חלב:

  • 6 גרם ג'לטין
  • 30 מ"ל מים
  • 150 גרם שוקולד חלב קצוץ או מטבעות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

שכבת שוקולד לבן:

  • 7 גרם ג'לטין
  • 35 מ"ל מים
  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ או מטבעות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

ציפוי גנאש שוקולד:

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

הוראות למוס טריקולד

  1. גוזרים שקף ומניחים על הדפנות של הרינג מבפנים.
  2. לתחתית: ממיסים את החמאה ומערבבים עם הפתי בר והקקאו. משטחים בתוך התבנית, מכסים ומקפיאים לחצי שעה.
  3. לשוקולד: משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד. מחממים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לרתיחה ושופכים על השוקולד, מערבבים עד שהוא נמס.
  4. מחממים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב. מקררים כחצי שעה עד לטמפרטורת החדר.
  5. מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד, שופכים מעל הבסיס ומקפיאים להתייצבות.
  6. חוזרים על אותו הדבר לכל שכבה.
  7. לציפוי גנאש: מחממים את השמנת והשוקולד במיקרו ומערבבים. כשהציפוי בטמפרטורת החדר שמים מעל השכבה של השוקולד.
  8. מומלץ לפזר שוקולדים מפנקים מלמעלה לפינוק מושלם.