מתכון לשבת מתכון למנה ראשונה שתגרום לכל החברות שלך לחשוב שאת שפית מקצועית

אם את מתכננת להרשים את האורחים שלך בשבת הקרובה את לא צריכה להתאמץ יותר מדי - הסוד הוא בעיקר בעיצוב הייחודי של המנה הזאת ובמילוי העשיר שלה | מתכון לשקיות פילו ממולאות בבשר טחון ופטריות

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/06/24 12:01 כט באייר התשפד

מתכון למנה ראשונה שתגרום לכל החברות שלך לחשוב שאת שפית מקצועית
שקיות פילו ממולאות בבשר טחון ופטריות, צילום: SHUTTERSTOCK

מצרכים לשקיות פילו ממולאות בבשר טחון ופטריות

  • 2 בצלים חצויים ופרוסים
  • קופסה פטריות שמפניון
  • חצי קילו בשר טחון
  • כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים
  • תבלין "על האש"
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה
  • כמון
  • קמצוץ קינמון
  • שמן לטיגון
  • 4 עלי פילו
  • קצת שמן/מרגרינה מומסת למריחת העלים

הוראות הכנה לשקיות פילו ממולאות בבשר טחון ופטריות

  1. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
  2. מוסיפים את הפטריות עד שמפרישות נוזלים. מוסיפים את הבשר עד שמשנה צבעו.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים.
  4. מבשלים במשך 15-20 דקות עם ערבוב מדי פעם. חותכים כל עלה פילו ל-4 ומכסים במגבת (אחרת הם מתייבשים ונשברים).
  5. לוקחים ריבוע, מורחים בשמן/מרגרינה, מוסיפים 2 כפות ממילוי הבשר, מהדקים את הקצוות וקושרים עם עירית או עם חוט תפירה רגיל.
  6. מניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  7. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.