3 טיפים להכנת רוגעלך עסיסי ומפוצץ שוקולד

אם מתחשק לכם למלא את כל הבית בריח מדהים של מאפים קטנטנים ומפוצצים בשוקולד, הנה שלושה טיפים מדהימים שיגרמו לכולם לבקש מכם מתכון לרוגעלך שלכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/06/24 10:54 כה באייר התשפד

3 טיפים להכנת רוגעלך עסיסי ומפוצץ שוקולד
רוגעלך, צילום: Neta Livne,Shutterstock

אין דבר מפנק יותר מרוגעלך עסיסי ומפוצץ בשוקולד שאוכלים ליד הקפה, כזה שהרגע יצא מהתנור וממלא את כל הבית בריח משכר של חמאה ושוקולד. ההכנה שלו ממש לא מסובכת כמו שאתם חושבים, ואם תשתמשו בשלושת הטיפים האלה תוכלו להרשים כל אורח שייכנס לבית שלכם בשבוע הקרוב.

1. רוגעלך טוב ומלא בשוקולד הוא כזה שעשוי מכמה שיותר שכבות. כדי שזה יקרה, עליכם להכין אותו בשיטת הקיפול. מרדדים בצק לעובי דק (אך לא דק מדי, כדי שלא ייקרע לכם), מורחים על חציו ממרח שוקולד, מקפלים ומרדדים שוב. כדאי למרוח לפחות שתי שכבות, ואפשר לפרגן עם שכבה נוספת. טיפ חשוב: אחרי כל מריחה ולפני הרידוד הנוסף קמחו מחדש את המשטח שאתם עובדים עליו, כדי שהבצק לא יידבק ותוכלו לגלגל את הרוגעלכים.

2. כשאתם מגלגלים את הרוגעלכים לצורתם המופלאה, הקפידו על שני דברים: אנחנו רוצים שכמה שפחות אוויר ייכנס בין השכבות והרוגעלך יהיה דחוס (כדי שבכל ביס תוכלו לקבל מלא שוקולד), לכן בזמן שאתם מגלגלים צד אחד מתחו בעדינות את הצד השני. הדבר השני הוא יצירת רוגעלכים כמה שיותר קטנים, כך שהיחס בין הבצק לשוקולד יהיה מדויק.

3. הכנת רוגעלך לא מסתיימת ברגע שהוא יוצא מהתנור, ואסור לכם לשכוח את השלב האחרון והקריטי. כדי שהמאפים הקטנטנים יהיו עסיסיים ורטובים כמו שאנחנו אוהבים אתם חייבים להשקות אותם היטב בסירופ סוכר (יחס של 1:1 בין מים לסוכר). הכינו את הסירופ בזמן שהם נאפים בתנור ומרחו אותו בנדיבות מיד כשהם יוצאים, באמצעות מברשת.

רוגעלכים עם סירופ סוכר

רוגעלכים עם סירופ סוכר צילום: tokar,Shutterstock

מצרכים לרוגעלך

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)
  • חצי שקית שמרית (25 גרם)
  • 2/3 כוס חלב פושר (אפשר להחליף במים) (160 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 100 גרם חמאה מומסת, פושרת
  • כפית מלח

למלית:

  • ממרח שוקולד שאוהבים

לזיגוג:

  • ביצה טרופה עם כף מים

לסירופ:

  • כוס מים
  • כוס סוכר

הוראות הכנה לרוגעלך

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
  2. מוסיפים לקמח חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.
  3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). אם יש זמן, עדיף להתפיח במקרר למשך הלילה - הבצק יהיה פחות דביק ויותר נוח לעבודה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
  6. מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר (2-3 מ"מ). מורחים שכבה דקה של מלית וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מברישים בביצה טרופה ואופים (ללא התפחה נוספת) 15-20 דקות, עד שהרוגלך שחומים וריחניים.
  8. בזמן שהרוגלך בתנור, מכינים את הסירופ: בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
  9. מברישים את הרוגלך מיד בצאתם מהתנור בסירופ החם. מצננים מעט ומגישים.