מצרכים להמבורגר משעועית שחורה
- 500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה
- 50 גרם שמן צמחי
- בצל בינוני קצוץ דק
- פלפל ירוק גדול חתוך דק
- 3 שיני שום כתושות
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
- 120 גרם גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'
- ביצה
- 90 גרם פירורי לחם
- מלח ופלפל גרוס
- גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית
- 4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
- רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
- תוספות לפי הטעם: חסה, בצל, מלפפון חמוץ
הוראות הכנה להמבורגר שעועית שחורה
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן.
- מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
- גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת.
- שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה.
- מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא.
- מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים. יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית.
- מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.
- מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.
מצרכים להמבורגר סלמון עם חומוס ועדשים
- 180 גרם סלמון טרי
- 150 גרם בצל ירוק
- 150 גרם פלפל ירוק
- 2 חלבונים
- כף שמן זית
- 190 גרם עדשים
- מיץ מחצי לימון
- 60 גרם פירורי לחם
- מלח ופלפל
![המבורגר סלמון](https://www.kipa.co.il/userFiles/334694_המבורגר_סלמון.jpg)
המבורגר סלמון צילום: יחצ beko
הוראות הכנה להמבורגר סלמון עם חומוס ועדשים
- קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה.
- קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד.
- מחממים כף שמן זית על מחבת. יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים.
- חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות.
- טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח.
- מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון.
- מקשטים עם הירקות הצלויים.