אף אחד מהחברים שלי לא האמין לי שההמבורגר הזה לא בשרי

לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי המותג beko למוצרי חשמל משחרר שני מתכונים מושלמים לטבעונים או לשומרי כשרות שרוצים לטעום צ'יזבורגר | מתכון להמבורגר משעועית שחורה והמבורגר סלמון

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/05/24 14:47 כ באייר התשפד

אף אחד מהחברים שלי לא האמין לי שההמבורגר הזה לא בשרי
המבורגר משעועית שחורה, צילום: יחצ beko

מצרכים להמבורגר משעועית שחורה

  • 500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה
  • 50 גרם שמן צמחי
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • פלפל ירוק גדול חתוך דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
  • 120 גרם גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'
  • ביצה
  • 90 גרם פירורי לחם
  • מלח ופלפל גרוס
  • גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית
  • 4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
  • רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
  • תוספות לפי הטעם: חסה, בצל, מלפפון חמוץ

הוראות הכנה להמבורגר שעועית שחורה

  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן.
  2. מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות.
  3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  4. גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון.
  5. מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת.
  6. שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה.
  7. מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא.
  8. מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים. יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית.
  9. מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.
  10. מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

מצרכים להמבורגר סלמון עם חומוס ועדשים

  • 180 גרם סלמון טרי
  • 150 גרם בצל ירוק
  • 150 גרם פלפל ירוק
  • 2 חלבונים
  • כף שמן זית
  • 190 גרם עדשים
  • מיץ מחצי לימון
  • 60 גרם פירורי לחם
  • מלח ופלפל
המבורגר סלמון

המבורגר סלמון צילום: יחצ beko

הוראות הכנה להמבורגר סלמון עם חומוס ועדשים

  1. קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה.
  2. קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד.
  4. מחממים כף שמן זית על מחבת. יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים.
  5. חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות.
  6. טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח.
  7. מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון.
  8. מקשטים עם הירקות הצלויים.