מצרכים
לקציצות:
- 500 גרם דג קצוץ (אני אוהבת לעבוד עם מוסר ים, ואפשר לערבב גם דניס, לוקוס, מה שאוהבים)
- מלח, פלפל
- גרידה מחצי ליים (או לימון)
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מעט נענע קצוצה
- רבע כוס שמן זית
לרוטב:
- בצל
- 20 עגבניות שרי (כל צבע וכל סוג שיש)
- 2 עגבניות רגילות
- 2 תפוחי אדמה
הוראות הכנה
- בקערה מערבבים היטב היטב את הדגים, התבלינים, הירק ושמן הזית. מערבבים היטב, לא להתעצל.
- מניחים בצד ובינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית בנדיבות. כשמשחים, מזיזים את הבצל הצידה.
- חוצים את העגבניות שרי לחצי לאורך, ואת העגבניות הגדולות לרבעים לאורך ומניחים עם הצד הפתוח כלפי השמן.
- כשהעגבניות מתחילות להיחרך ולהתרכך מערבבים ומועכים אותן מעט עם כף עץ.
- מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
- קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לאורך, מבשלים בתוך הרוטב בסיר סגור עד לריכוך, במידת הצורך מוסיפים מים.
- מגלגלים קציצות מהדגים ומבשלים ברוטב, מנענעים את הסיר מצד לצד בעדינות כך שכל קציצה תמצא את מקומה ברוטב.
- מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה.
המתכון באדיבות אלון וחן קורן