מצרכים לעוגת שוקולד כשרה לפסח
- 100 גרם שוקולד מריר
- כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- כוס שמנת מתוקה
- כוס אבקת קקאו
- שקית קמח תופח לפסח
לשכבת הקוקוס:
- 4 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- כוס ושלושת רבעי קוקוס טחון
לגנאש:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה לעוגת שוקולד כשרה לפסח
- ממיסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי את השוקולד המריר.
- בקערה מקציפים יחד את הסוכר, הביצים, השמן ותמצית הווניל ומוסיפים את השוקולד המריר.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמנת המתוקה, הקקאו ושקית קמח תופח לפסח ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת.
- מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוכם את הקוקוס.
- שופכים את שכבת הקוקוס על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30 דקות.
- בקערה ממיסים יחד במיקרוגל שמנת מתוקה ו-200 גרם שוקולד מריר עד לקבלת גנאש מבריק, שופכים את הגנאש על העוגה לאחר האפייה.
המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"