מצרכים למרק קרם ברוקולי ובצקניות ריקוטה
למרק:
- שקית ברוקולי - חתוכים גס
- 2 שיני שום קצוצות
- תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
- בצל קצוץ גס
- ענף תימין
- 50 גרם חמאה
- מלח
- פלפל לבן
- צרור עירית קצוצה דק
לבצקניות ריקוטה:
- 150 גרם ריקוטה מסוננת
- 2 כפות פרמזן מגורר
- ביצה M
- 3 כפות קמח לבן
- חצי כפית מלח
הוראות הכנה למרק קרם ברוקולי ובצקניות ריקוטה
- ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל. ממליחים מעט.
- מטגנים את הבצק, תוך ערבוב, עד ששקוף (כ-5 דקות על להבה בינונית).
- מוסיפים את השום וענף טימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.
- מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
- מבשלים על להבה בינונית למשך כ-25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך).
- מכינים את הבצקניות: מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.
- טוחנים את המרק למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון). מביאים חזרה לרתיחה עדינה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- בעזרת שתי כפות, יוצרים מתערובת הגבינה בצקניות קטנות ומבשלים בעדינות במרק, מכסים ומבשלים כשתי דקות. י
- וצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.
המתכון באדיבות חברת ישרקו