החורף השנה מסרב ללכת, וזו כמובן סיבה למסיבה. אם כבר מסיבה, אז ברור שמסיבת תה קלאסית תתאים לאווירה. בין שלל האפשרויות השונות לתיונים שונים, על טעם אחד אי אפשר להתווכח: תה עם מעט לימון וחצי כפית דבש. תענוג לגרון. אולם, לא פעם אנחנו עלולים להתבלבל בין שני פירות הדר פופלריים במיוחד שנראים זהים אבל יש ביניהם מספר הבדלים חשובים: לימון וליים.
-
עוד באותו נושאאחת ולתמיד: איך יודעים בוודאות שהביצה הקשה מוכנה?
19/02/24 11:31
הלימון והליים שונים בצבע, כאשר הלימון הוא צהוב והליים הוא יותר ירקרק. גם בגודול הם נבדלים כאשר הלימון גדול יותר והקליפה שלו עבה יותר מהליים. טעמו של הלימון הוא חמוץ יותר מול טעמים חמוצים עם טוויסט מרענן של הליים. בלימון אפשר להשתמש במגוון רחב של תבשילים, קינוחים, משקאות ואפילו מוצרי טיפוח, לעומת הליים שמשמש יותר בקוקטיילים, סלטים, רטבים וגם במטבח האסייאתי כמובן.
ועכשיו, איך תדעו מתי לבחור בלימון ומתי לבחור בליים? פשוט מאוד. אם אתם מחפשים טעם עדין יותר בחרו בליים ואם אתם מכינים תבשיל או קינוח הלימון יתאים. אם אתם מכינים קוקטייל או סלט: הליים יתאים יותר. אגב, בלי קשר לטעמים שלהם, הלימון וגם הליים אלו פירות הדר שעשירים בוויטמין C, נוגדי חמצון ומינרלים ושניהם בעלי סגולות בריאותיות לחיזוק מערכת החיסון, סיוע בעיכול והפחתת דלקות.