מצרכים לאסאדו מתקתק
- 2 קילו נתח אסאדו משוייש
- 3 בצלים לבנים
- 2 גבעולי סלרי
- 200 גרם תמרים מג'הול
- 200 גרם שזיפים ללא גלעין
- 200 גרם משמשים
למרינדה:
- שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור
לרוטב:
- כוס יין אדום מתוק
- כוס ציר בקר
- רבע כוס סילאן
- כפית מלח
הוראות הכנה לאסאדו מתקתק
- פורסים את הבצלים ומניחים על תבנית. קוצצים סלרי ומוסיפים אותו.
- שמים בקערה חצי כוס שמן זית ו-3 שיני שום כתושות. מערבבים. מורחים על הנתחים מכל כיוון עושים עיסוי טוב טוב. מפזרים לאורך כל הנתח מלח גס ופלפל.
- מניחים את הנתח על הבצל והסלרי. חוצים את התמרים ל-2 (חשוב מאוד כי הם חלק מהטעם של התבשיל). מפזרים מסביב את השזיפים ללא גלעין ואת המשמשים.
- בקערה נפרדת מערבבים כוס ציר בקר כוס יין אדום כפית מלח ורבע כוס סילאן. שופכים מעל אופים בתנור 165 מעלות למשך 3 שעות.
- מניחים על צלחת גדולה או על בוצ'ר ומקשטים עם עלה חזרת מיוחדים לכבוד החג.
מצרכים לאורז טנזיה
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 3 כפות שמן קנולה
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 5 כוסות מים רותחים
- מעט שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 1/2 1 כפות סוכר חום דמררה
- כוס שזיפים מיובשים,
- כוס צימוקים בהירים
- כוס משמשים מיובשים
- כוס שקדים קלופים
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור טחון
הוראות הכנה לאורז טנזיה
- מתחילים בבישול האורז: יוצקים שמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצקים לסיר את המים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 11 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 15 דקות נוספות.
- בזמן שהאורז מתבשל יוצקים שמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית מטגנים את הבצל עם הסוכר תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5-10 דקות, עד שהבצלים זהובים.
- מניחים את הפירות המיובשים ומעבירים למחבת עם הבצל. מוסיפים שקדים, מייפל, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומבשלים יחד עד להזהבה.
- מעבירים את הטנזיה לסיר עם האורז המבושל ומערבבים היטב ובעדינות. מחלקים לצלחת שחורה גדולה ובתאבון.
הכותב הוא השף של גן האירועים טרויה.