מצרכים לקציצות צמחוניות
לקציצות:
- טחון צמחוני של טבעול
- בצל קצוץ
- סלרי קצוץ
- ביצה
- פירורי לחם
- אפשרי: טחינה
- תבלינים: מלח, כמון, פפריקה, פטרוזיליה
לרוטב:
- בצל פרוס
- עגבניה פרוסה
- 2 שיני שום כתושות
- רסק עגבניות
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, מעט סוכר
הוראות הכנה לקציצות צמחוניות
- מטגנים על מחבת את הבצל והסלרי עד להזהבה של הבצל.
- מערבבים את כל המצרכים לקציצות, עם התבלינים. מוסיפים טחינה לפי הצורך עד שהתערובת תהיה אחידה.
- משמנים תבנית ומסדרים עליה קציצות. מכניסים לתנור על 190 מעלות עד להשחמה.
- לרוטב: בסיר רחב מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניה ואת שיני השום ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים רסק, תבלינים ומים.
- מסדרים את הקציצות בתוך סיר הרוטב, מכסים אותן משני הצדדים ומבשלים דקות ספורות עד לספיגת הטעמים.