מצרכים למרמומה תוניסאית
- 3 קילו עגבניות בשלות
- 5-10 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בחריפות הרצויה)
- 2 ראשי שום
- 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה
- 1/2 כף מלח
- 1 כוס שמן זית
הוראות הכנה למרמומה תוניסאית
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
- חותכים את הפלפלים למקטעים של 2 ס"מ לאורכם.
- קולפים את כל שיני השום.
- לתוך סיר מתאים שופכים את שמן הזית ומוסיפים את השומים והפלפלים.
- מדליקים את הגז על אש נמוכה ונותנים להם ככה להתרכך כמה דקות טובות.
- חשוב שהאש תהיה נמוכה מאד וזה יתבשל כמו קונפי, ולא ייחרך או יישרף חלילה.
- כהשומים מתחילים להתרכך מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
- כעבור 3 דקות מוסיפים את העגבניות פנימה.
- מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ4 שעות תוך כדי ערבוב כל חצי שעה בערך.
- כשכל הנוזלים מתאדים (אבל ממש הכל) המרמומה מוכנה.
- מוסיפים את המלח ומבשלים עוד כ10 דקות.
המתכון באדיבות חן ואלון קורן