הכנתי את המרק החורפי הזה עם חומוס ודלעת למסיבת חנוכה אצל חמותי

חג החנוכה שהגיע להאיר עלינו את שגרת המלחמה עמוס ביותר מדי פחמימות ושומנים. לכבוד הדלקת הנר המסורתית אצל חמותי - תהיו בטוחים שגם במלחמה זה עדיין קורה - הכנתי מרק חורפי עסיסי, והוא טעים ובריא ומנחם וגם מוכיח שהשקעתי | בתאבון

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/12/23 11:44 כט בכסלו התשפד

הכנתי את המרק החורפי הזה עם חומוס ודלעת למסיבת חנוכה אצל חמותי
מרק חומוס דלעת , צילום: יחצ קפה גרג

רכיבים להכנת מרק חורפי עם חומוס ודלעת

שמן קנולה/סויה- 100גרם
בצל קוביות – 300 גרם
שום פרוס- 50 גרם
סלרי קצוץ -200 גרם
גזר קוביות – 300 גרם
דלעת קוביות גדולות 500 גרם
חומוס שימורים- 2 קופסאות, מסונן ושטוף
פטרוזליה קצוצה- צרור
כוסברה קצוצה- צרור
6 ליטר מים
25 גרם מלח
5 גרם פלפל שחור
5 גרם כורכום

אופן ההכנה מרק חורפי עם חומוס ודלעת

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הגזר והסלרי, מוסיפים את המים, דלעת, חומוס, מרתיחים
ומבשלים כשעה על אש בינונית עד ריכוך הגזר. מוסיפים את התבלינים, מוסיפים את הירוקים בסוף בישול. טועמים, מתקנים טעם אם צריך. להגיש עם כוסברה קצוצה.

מרק חומוס דלעת

מרק חומוס דלעת צילום: יחצ קפה גרג

המתכון באדיבות השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם.