מצרכים לעוגת סמורס
- 250 גרם ביסקווטים מרוסקים
- 1/3 כוס אבקת סוכר
- 120 גרם חמאה ממוסת
- 3 פיינטים של גלידת ס'מורס
- 280 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות שמן קוקוס
- 2 כוסות ממרח מרשמלו
- אריזת מיני מרשמלו
הוראות הכנה לעוגת סמורס
- מכינים את תערובת הבצק לתחתית העוגה: מערבבים את הביסקוויטים ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי וחמאתי.
- בעזרת האצבעות או בעזרת תחתית שטוחה של כוס מדידה, מהדקים את התערובת לתחתית ולצדדי תבנית קפיצית עגולה בגודל 23 ס"מ.
- מצננים במשך 10 דקות, בזמן שאתם מכינים את מילוי הגלידה.
- מילוי הגלידה: מוציאים את הגלידה מהאריזות אל קערה גדולה וממתינים כ-10 דקות עד להתרככות. מערבבים מעט ומניחים את הגלידה בשכבה אחידה מעל תחתית הביסקוויטים.
- על שכבת הגלידה, מורחים 2 כוסות ממרח מרשמלו (ניתן לקרר את שכבת הגלידה לפני, או להוסיף את ממרח המרשמלו מיד אחרי שהוספתם את הגלידה). לאחר מכן, מקפיאים את העוגה לכשעתיים לפחות.
- לפני ההגשה: מוציאים את העוגה מהמקפיא וממתינים כ-10 דקות.
- מפזרים מעל מיני מרשמלו ובעזרת ברנר משחימים מעט את המרשמלו עד לקבלת גוון זהוב חום.
- ניתן לקשט את העוגה עם רוטב פאדג' חם. על מנת להכין את הרוטב, מערבבים את השוקולד עם שמן הקוקוס בקערה הבטוחה לשימוש במיקרוגל ל-30 שניות. מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות, עד שהשוקולד נמס לגמרי. חותכים את העוגה, מזלפים מעל קצת מרוטב הפאדג’ החם, מגישים ונהנים!
המתכון באדיבות של בן&ג'ריס