אל תעשו פרצוף: מתכון לגלידת בקלוואה שתשכיח מכם את הדאגה

בימים המוטרפים שעוברים על כל בית בישראל אפשר למצוא לא מעט נחמה במטבח. אם אתם לבד או ביחד, עם ילדים או בלי, הנה מתכון מנחם שיצריך מכם ריכוז וישכיח את הדאגות, לפחות בינתיים

חדשות כיפה בן אנד ג'ריס 23/10/23 15:16 ח בחשון התשפד

אל תעשו פרצוף: מתכון לגלידת בקלוואה שתשכיח מכם את הדאגה
גלידת בקלוואה, צילום: יחצ באדיבות בן אנד ג'ריס

רכיבים להכנת בקלאווה מגלידה

1 בצק עלים מופשר
500 גרם בוטנים קלופים וטחונים
סירופ מייפל טבעי
1/2 כף קינמון
1/3 כוס סוכר חום
40 גרם חמאה מומסת + כף חמאה להברשה
1 פיינט גלידת פיינט באטר קאפ של בן אנד גריס או 400 גרם מכל גלידה שנמצאת במקפיא

לחרוץ עיגולים

לחרוץ עיגולים צילום: יחצ באדיבות בן אנד ג'ריס

הוראות הכנה לגלידת בקלוואה

1. חורצים שני עיגולים בקוטר התבנית
2. מניחים עיגול בצק אחד בתוך התבנית מרופדת נייר אפייה
3. בקערה מערבבים את הבוטנים עם הקינמון הסוכר והחמאה
4. מניחים את התערובת הבוטנים על הבצק ומכסים אותה בשכבות הבצק הנוספת.
5. חורצים בעדינות על שכבת הבצק העליונה משולשים, ומברישים אותה במעט חמאה
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, 35דקות עד הזהבה. מיד בסיום האפייה יוצקים
בנדיבות מייפל על המאפה. מצננים מעט וחוצים למשולשים
7. מפרידים את החלק העליון והתחתון של משלוש הבקלאווה. על החלק התחתון מניחיים
גלידה ועליה מניחים את החלק העליון של הבקלאווה.
8. ניתן לקשט את הבצק עם בוטנים גרוסים מעל או כל תוספת אחרת לבחירתכם

לתבנית בקוטר 24*22

בקלוואת גלידה

בקלוואת גלידה צילום: יחצ באדיבות בן אנד ג'ריס