מתכון לנזיד מרק עדשים

חדשות כיפה תמר יהודאי 03/10/22 09:45 ח בתשרי התשפג

מתכון לנזיד מרק עדשים
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לנזיד מרק עדשים

2 בצלים קצוצים לקוביות
2 גזר גדולים מגוררים
גבעולי סלרי קצוצים ( גם עלים וגם גבעול)
חצי קילו עדשים ירוקות 
עגבניה גדולה קצוצה לקוביות 
200 גרם פחית עגבניות מרוסקות (חצי פחית)
2 שיני שום קצוצות
2-3 כפות רסק עגבניות
ציר מרק ירקות (או כף גדושה א.מרק)
כפית כמון
כף סילאן
3 כפות קוואקר

צילום: תמר יהודאי

אופן ההכנה של נזיד מרק עדשים 

משרה עדשים כחצי שעה במים, שוטפת היטב ומסננת.
מטגנת עם שמן זית בצל עד שהוא שקוף ,מוסיפה גזר ומערבבת. מוסיפה את הסלרי, עגבניות קצוצות, שום ומערבבת היטב, שופכת את העדשים המסוננות, מוסיפה רסק עגבניות קוואקר וסילאן מערבבת היטב, שופכת עגבניות מרוסקות, ציר ירקות/אבקת מרק, כמון, מלח, מוסיפה מים,  מביאה לרתיחה, מנמיכה לאש נמוכה ומבשלת 45 דקות על אש נמוכה.

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.