מצרכים
תבנית קפיצית 26 ס"מ
המצרכים:
לעוגת סופלה שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפ´ החדר
11/2 כוסות סוכרלוז סוגת
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
למוס חלבה:
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכרלוז סוגת
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
לקישוט:
1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת
הוראות הכנה
1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
2. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
3. משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).
4. מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
5. מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות באדיבות קרין גורן ל´סוגת´