המתכון באדיבות רשת קפה ג'ו:
מצרכים לבלילה:
- 245 גרם קמח
- שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפות סוכר
- 100 מ"ל שמן
- 420 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
מצרכים למנת הוופל הבלגי:
- 3 כפות גבינת שמנת
- 80 גרם של פטריות חתוכות לרבעים
- 2 כפות מוצרלה מגורדת
- בצל ירוק
הכנת בלילת וופל בלגי:
- מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח עד לקבלת מרקם אחיד.
- מערבבים בנפרד את השמן, החלב והביצים. לאחר שמקבלים נוזל אחיד, יש להוסיפו לקערה השנייה ולערבב היטב.
- להוסיף את תמצית הוניל, עד לקבלת מרקם אחיד
- שופכים את הבלילה לתוך טוסטר וופל בלגי
הכנת פטריות מוקפצות:
- מחממים מחבת.
- מוסיפים שמן זית.
- מוסיפים 150 גרם רבעי פטריות.
- פזרו מעט מלח ופלפל גרוס.
- הקפיצו הכל במחבת עד להשחמה.
הכנת הוופל הבלגי:
- מורחים על הוופל החם את גבינת השמנת
- מניחים את הפטריות, ומעליהן מפזרים את המוצרלה
- מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות, עד להקרמה
- לקישוט: מפזרים שבבי בצל ירוק ומגישים.