מבחן הממולא

כל אישה נשבעת כי כבר שנים עובר במשפחתה מתכון סודי לממולאים, אבל ביננו אין כמו הממולאים של מדלן

חדשות כיפה חנה עגיב 01/11/11 13:43 ד בחשון התשעב

מבחן הממולא
חנה עגיב, צילום: חנה עגיב

כמו כל זוג צעיר סטנדרטי, גם אנחנו נודדים בכל חג ,שנה אצל ההורים שלו, ושנה אחר-כך אצל ההורים שלי. אורזים תיקים ואת הילדים, וקדימה לדרך. אמנם לא צריך לקלף, לטגן לבשל... אבל צריך גם צריך לארוז כמעט את כל הבית, בעיקר כשהחגים אורכים שלושה ימים תמימים.

השנה החלטנו לקחת אחריות ולהישאר בבית. עם חמישה ילדים - הרבה יותר קל לבשל מאשר לארוז. החצי הסכים איתי מיד. אבל התנה את העניין שבשולחן החג יופיעו כל המאכלים מבית אבא (או יותר נכון אמא שלו). הודענו לכולם שאנו נשארים בבית, ונשמח לארח את מי שירצה להגיע. בגלל הפחד משלושה ימים רצופים של חג, איש לא מימש את ההזמנה שלנו, וכולם החליטו להישאר בבית.

בכדי להבטיח שגם בשנה הבאה נישאר בבית, החלטתי להכנס לעניין במלוא הרצינות, ולהבטיח שכולם ילקקו את האצבעות נוטפות החריימי שאכין להם. אז הכנו את כל סימני החג השווים שחמותי מכינה (בהוראת חמותה), וגם אתגרתי את עצמי עם הממולאים שלה. שכמו שהחצי שלי אומר "אם את לא אומרת שהכנת את הממולאים כמו של אמא שלי, אז הממולאים שלך מצוינים". תודה באמת.

כדי שבאמת אתקרב לדבר האמיתי, הכנתי את הממולאים כאשר על כתפי מונחת שפופרת הטלפון ואני מקבלת הנחיות מפורשות מחמותי הסבלנית. התוצאה לפניכם, קחו בחשבון שאם לא אומרים שהם כמו שלה - הם בהחלט יוצאים מצוינים.

אני מקווה שעברתי את מבחן הממולאים, ובשנה הבאה כשההורים של החצי יחגגו איתנו את ראש השנה, חמותי לא תצטרך לסחוב סירים - יש לי שנה שלימה להתאמן.

(צילום: חנה עגיב)



הממולאים של מדלן:

למילוי:
8 קישואים בינוניים
500 גר' בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק דק
12 כפות אורז
2 כפות שמן
צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
2 בצלים קצוצים
תוכן הקישואים שרוקנו
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה (למי שאוהב חריף)

איך מכינים?
מערבבים את כל חומרי המילוי ונותנים לתערובת לנוח.
קולפים את הקישואים, ומרוקנים את הפנים בעזרת כפית או כל אביזר אחר שנוח לכם. (את תוכן הקישואים שומרים לרוטב)

כעת נשאר רק להכין את הרוטב המשגע.

בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את תוכן הקישואים שרוקנו. ממשיכים לטגן על אש נמוכה, עד שהם מתרככים. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים. מוסיפים מעט מים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך (כמו רוטב לפסטה).
ממלאים את הקישואים בלי לדחוס את המילוי עד כחצי ס"מ מתחת לפתח של הקישוא (המלית מתנפחת בבישול)
שופכים לסיר רחב 1/3 מהרוטב, מסדרים את הקישואים ומעל שופכים את הרוטב שנשאר.
מוסיפים מים עד לגובה הממולאים.
מרתיחים את התכולה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות.

עוד מתכון לממולאים שאני מכינה מידי פעם נומר בהשראת הספר של אורנה ואלה, ולמרות שהוא לא כשר יש שם דברים מעניינים. אז קדימה להפשיל שרוולים.

ממולאים בהשראת הספר של אורנה ואלה:

4 פלפלים אדומים קטנים
2 בצלים -(כדי להפריד את שכבות הבצל חורצים חתך עד לאמצע הבצל רק בצד אחד ומפזרים מעט מלח אחרי 10 דקות השכבות יפרדו בקלות)
4 קישואים חצויים קלופים ומרוקנים

למילוי
500 גר' בשר טחון
3 כפות אורז עגול
צרור עלי פטרוזיליה
3 עגבניות מגוררות על פומפייה
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור טרי גרוס

לרוטב
שמן זית
1 ק"ג עגבניות תמר מרוסקות - אפשר בהחלט להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות.
1/2 ליטר מרק עוף או מים
1 פלפל אדום - קצוץ
1 פלפל חריף - אני שמה אותו שלם כדי שהחריפות תהיה מעודנת למי שאוהב מאוד חריף אפשר לקצוץ
מלח פלפל שחור גרוס
כף סוכר חום

תהליך ההכנה זהה לממולאים של מדלן (המתכון הקודם)

במתכון הזה אפשר (ורצוי) בתום הבישול להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהירקות משחימים. אם יש לכם סיר עם ידיות פלסטיק, העבירו את הממולאים לתבנית ושפכו את הרוטב מלמעלה.

עוד רעיונות לתבשילים, מרקים ובשרים מחכים לכם במדור המתכונים

חנה עגיב, בעלת הקטרינג, "האופה הקטנה"