ארטישוק מבושל עם פטריות

חדשות כיפה מירי חיון 20/11/23 18:35 ז בכסלו התשפד

ארטישוק מבושל, צילום: מירי חיון
ארטישוק מבושל, צילום: מירי חיון

מצרכים

2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות.

2 קופסאות שימורי פטריות.

מלח, פלפל לפי הטעם

חצי כפית כורכום

2 פלפלים אדומים יבשים. 

כוסברה לקישוט 

הוראות הכנה

מפשירים את תחתיות הארטישוק, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר.

שוטפים את הפטריות במים, מסננים מוסיפים לסיר .

מניחים את הפלפלים האדומים.

מתבלים במלח, פלפל, כורכום.

מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה של 20 דקות עד שהארטישוק מתרכך.

לאחר 20 דקות לבשל עוד 5 דק ללא מכסה לצמצום הנוזלים.

לקשט בכוסברה ולהגיש חם לצד אורז.

הערות

ארטישוק מבושל הוא תוספת חמה, אלגנטית, מענגת וטעימה לכל ארוחת ובכלל.
הארטישוק משתלב עם כל מנה ואף עומד כמנה צמחונית בפני עצמה.

המתכון באדיבות סולתם

כתבות נוספות