מצרכים
500 גרם חלב 500 גרם חלב
200 גרם חמאה 200 גרם חמאה
15 גרם סוכר 15 גרם סוכר
5 גרם מלח 5 גרם מלח
400-420 גרם קמח 400-420 גרם קמח
2-3 ביצים קטנות 2-3 ביצים קטנות
לזריה:
סוכר סוכר
לטיגון:
שמן שמן
לרוטב שוקולד:
125 גרם שמנת 125 גרם שמנת
250 גרם מים 250 גרם מים
130 גרם שוקולד מריר 130 גרם שוקולד מריר
50-70 גרם סוכר 50-70 גרם סוכר
לרוטב מנגו-פסיפלורה:
100 גרם מחית/מיץ מנגו 100 גרם מחית/מיץ מנגו
100 גרם מחית פסיפלורה 100 גרם מחית פסיפלורה
לפי הצורך סוכר לפי הצורך סוכר
5 גרם קורנפלור 5 גרם קורנפלור
25 גרם מים 25 גרם מים
קוקס מומתק מגורד
הוראות הכנה
רוטב שוקולד:
מניחים בתוך סיר את כל החומרים ומבשלים על חום בינוני כ-15 דקות עד שמסמיך. (רצוי להכין יום מראש ולהניח במקרר)
רוטב מנגו-פסיפלורה:
1. מניחים מחית מנגו ומחית פסיפלורה יחד ומערבבים. (טועמים כדי לדעת עד כמה להמתיק) 3. מחממים על אש בינונית גבוהה. 4. בקערה נפרדת מערבבים קורנפלור ומים. 5. כאשר הנוזל מתחיל לרתוח עושים השוואת טמפרטורות עם הקורנפלור ומחזירים לאש. 6. מסמיכים קלות ומצננים. 7.
הצ'ורוס:
מניחים בתוך סיר חלב, חמאה, סוכר, מלח ומביאים לרתיחה. 8. כאשר הנוזל רתח מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת בצק שנפרד מהדפנות. 9. מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה מערבבים עד שהבצק מתקרר מעט. 10. מוסיפים את הביצים בהדרגה. 11. מחממים שמן לטיגון בסיר. 12. מכניסים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן ועם מספריים גוזרים פסים באורך של 5-7 ס"מ לטיגון בשמן עמוק עד להזהבה. 13. טובלים ברוטב שוקולד או ברוטב מנגו-פסיפלורה.