מצרכים
חומרים ל-24 ספלים קטנים:
150 גרם חמאה
כוס קמח תופח
חצי כוס חלב
חצי כוס שקדים טחונים
כוס וחצי סוכר
כף קקאו
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים גדולות
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.
80 גרם שוקולד חלב קצוץ גז.
הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום 180 מעלות.
בסיר, על אש קטנה, ממיסים חמאה יחד עם חלב וסוכר, מוסיפים קקאו וממשיכים לערבב (חשוב לא להגיע לרתיחה, המטרה היא המסה של הסוכר והקקאו).
לאחר 2-3 דקות מכבים את האש וממשיכים לבחוש לתוך התערובת: קמח מנופה, שמנת חמוצה ושוקולד מריר. כעת מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב ולבסוף מוסיפים שוקולד חלב לערבוב קצר.
התערובת נוזלית יחסית, ניתן להשתמש במצקת או בשקית זילוף ולהעבירה לספלים.
אופים כ 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים.
להגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.
המתכון באדיבות לילך חן-שימל