מצרכים
עלי לזניה
--
בטטה בינונית
שום (גבישי או כתוש)
אורגנו/בזיליקום
שמן זית
ג´ינג´ר
--
קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק
סוכר
מלח
תבלינים
--
גבינ"צ
גביע שמנת מתוקה
הוראות הכנה
לוקחים בטטה אחת בנונית חתוכה לרצועות(או פרוסה לרצועות) בעובי 1 ס"מ בערך,מתבלים בשום (אפשר כתוש ואפשר שום גבישי), אורגנו או בזיליקום ומעט שמן זית אם יש לך ג´ינגר טרי הולך עם זה מצויין.
מסדרים בתבנית את הבטטה, מורחים מעליה את המשרה, ומכניסים לתנור- 180 מעלות, כחצי שעה-עד שהבטטה מתרככת.
רוטב אדום:
מכינים רוטב עגבניות מקופסת עגבניות חתוכות,2 רסק קטן,חצי כפית סוכר,כפית שטוחה מלח ותבלינים.
רוטב לבן:
קופסת השמנת המתוקה+גבינ"צ
את הלזניה מרכיבים כך:
עלי לזניה,רוטב עגבניות, לפזר רצועות בטטות באופן שווה, מעליו לפזר רוטב לבן, ושוב- עלי לזניה,רוטב אדון, מקלות, רוטב אדום, ומעל- גבינ"צ, שתכסה את הכל.
ומיד- לתנור 180 מעלות כחצי שעה.
הערות
המתכון באדיבות פורום נשואים טריים DSDS