מצרכים
8 תפוחי אדמה מבושלים קלופים ופרוסים
1 חציל גדול
לרוטב:
4 עגבניות
1 בצל קצוץ+ 3 כפות שמן זית
קופסת רסק עגבניות קטנה
3 שיני שום
חצי כוס כוסברה קצוצה
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית מלח
כוס מים רותחים
100 גר´ גבינה צהובה מגוררת
לרביכה
30 גר´ מרגרינה
כף קמח
כוס מים רותחים
30 גר´ גבינה צהובה מגוררת
הוראות הכנה
1. לפרוס את החציל לפרוסות דקות, לזרות מלח, להשהות 20 דקות , לשטף לייבש ולטגן , להוציא לנייר סופג.
2. לטגן את הבצל עם שמן הזית עד שישחים
3. להוסיף עגבניות ולהמשיך לטגן תוך מעיכת העגבניות.
4. להוסיף רסק, מים , שום וכוסברה ותבלינים להמשיך לבשל עוד כחמש דקות.
להכנת הרביכה:
להמיס את המרגרינה
להוסיף את הקמח , לטגן מעט ולהוסיף את המים הרותחים. לבשל עד שיסמיך.
הרכבת הפשטידה:
לשמן תבנית עגולה בינונית .
לשים שכבת פרוסות תפוחי אדמה,מעל לשים פרוסות חציל, על ה לשפוך רוטב
ומעל הרוטב לזרות גבינה צהובה.
להמשיך בסדר הזה: תפוחי אדמה, חציל , רוטב, גבינה צהובה. לסיים בשכבת תפוחי אדמה.
לשפוך מעל את הרביכה, ולפזר מעליה את
הגבינה הצהובה.
לאפות עד ישחים