מצרכים
2.75 כוסות קמח.
1 כוס סוכר
1וקצת שקיות אבקת אפיה
קורט מלח
חצי כוס סוכר (בנוסף)
4 ביצים
חצי כוס שמן
1 ורבע כוסות מים
4 תפוחים
הוראות הכנה
מערבבים את החומרים היבשים:קמח, כוס סוכר, אבקת האפיה וקורט המלח.
מפרידים את הביצים: את החלמונים שמים בקערת החומרים היבשים ואת החלבונים שמים בכלי חדש. מקציפים את החלבונים עם הסוכר: מגבירים את המהירות של המיקסר כפעמיים.מוסיפים בהדרגה את הסוכר. הקצף אמור להיות חלק, יציב,וקרמי.(חשוב לדאוג שפרט לסוכר והחלבונים לא יגע בקצף שום דבר לפני ההקצפה- זה הורס אותו).
מוסיפים לחומרים היבשים והחלמונים חצי כוס שמן ומערבבים עם המיקסר. מוסיפים את המים ומערבבים שוב עם המיקסר. מוסיפים בעדינות את הקצף ומערבבים על המהירות הכי נמוכה במיקסר או בעזרת כף. מוסיפים לתוך העוגה חתיכות בינוניות של תפוחים קלופים . מכניסים לתנור חם בחום של 160 מעלות ובודקים לאחר 45 דקות בעזרת קיסם.העוגה טעימה גם ללא תפוחים.