מצרכים
200 גר´ חמאה או מרגרינה
4\3 1 כוס סוכר (כלומר- 1.75)
5 ביצים
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
4\1 כוס מיץ לימון (עדיף סחוט)
4\3 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי. אם אין- תפוזינה או משהו עם סיבים)
2 כפיות ליקר תפוזים (לא חובה).
הוראות הכנה
1.מערבבים חמאה וסוכר, ואח"כ מוסיפים ביצה-ביצה.
2.בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה וסוכר וניל.
3.בקערה נפרדת- מיץ לימון, מיץ תפוזים וליקר.
4. מוסיפים לקערת החמאה לסרוגין- קמח ונוזלים.
5. אופים בחום בינוני כחצי שעה.
הערות
המתכון באדיבות קמח תירס כחול