מצרכים
למוס:
100 ג´ר שוקולד מריר
4 כפות קקאו
1/4 כוס מים
1 כף שוקולית
1 כף נס קפה
1/4 כוס סוכר
1/4 מרגרינה
2 חלמונים
המשך למוס:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
בצק פריך:
1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 מרגרינה רכה (לא נמסה)
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים (צהוב)
1/2 כוס סוכר
הוראות הכנה
מכינים את המוס:
מכניסים את כל החומרים [למעט 2 החלמונים] לסיר וממיסים על אש קטנה.
כשהעיסה נהפכת לנוזלית ואחידה מניחים להתקרר בצד.
כשהיא כבר קרה יחסית מוסיפים את 2 החלמונים [את החלבונים שומרים להמשך]
*
מכינים בצק פריך:
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 מרגרינה רכה (לא נמסה)
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים (צהוב) [את החלבונים שומרים בצד]
ללוש עד שמתאחד, ללא גושי מרגרינה.
3/4 מהבצק לשטח על תבנית משומנת.
1/4 משאירים בצד.
*
מכינים את החלק השני למוס:
מקציפים את הביצים ומוסיפים 1/2 כוס סוכר
עד שנהפך לקצף קשה. מוסיפים בעדינות את המוס שהתקרר בינתיים ועוטפים אותו עם כף בעדינות.
לאחר שהעיסה עורבבה היטב שופכים אותה מעל שכבת הבצק, ומפוררים מעל את ה1/4 כמות של הבצק שהשארנו בצד.
אופים בחום בינוני כ-40 דק´.