מצרכים
לקלתית:
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
0.5 כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם מרגרינה
ביצה
למילוי:
6 תפוחי עץ ירוקים
מיץ מלימון שלם
סוכר
קינמון טחון
תוספת: צימוקים
שיברי עוגיות/קוואקר/סולת
הוראות הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
לבסיס:
במעבד מזון מעבדים:
קמח,א. אפיה,סוכר,סוכר וניל,
ומרגרינה, עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד קבלת בצק פירורי ולא אחיד.
לוקחים את הבצק ומכניסים לקירור.
לבנתיים מכינים את המלית:
מקפלים וחותכים את התפוחים לחתיכות (8-10 חתיכות כל תפוח)
שמים לימון, סוכר וקינמון ע"פ הטעם.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל2/3 ו1/3, את ה2/3 משטחים על תבנית עגולה של פאי,
מעל מפזרים שברי עוגיות/קאווקר (ע"מ למנוע רטיבות בקלתית)
מניחים את התפוחים המתובלים ללא נוזלים
על הבסיס..
מרדדים את ה1/3 הבצק הנותר על נייר אפיה,
ומניחים מעל התפוחים.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ50-60 דקות.