מצרכים
להכנת התחתית:
כ- 15 ביסקוויטים פתי-בר עלית
1/2 כוס חלב יטבתה קר
להכנת המלית:
1 קופסת גבינה (500 גר´) סקי 9%
1 שקיות פודינג אינסטנט וניל עלית
1 כוס סוכר
1 מיכל (250 גר´) שמנת מתוקה להקצפה יטבתה
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
לציפוי:
כ-10 ביסקוויטים פתי-בר עלית מפוררים לפירורים במעבד מזון
הוראות הכנה
תחתית:
למזוג את החלב לצלחת עמוקה, ולהרטיב את הביסקוויטים בחלב ולסדר על תחתית התבנית הקפיצית בקוטר של כ 25 ס"מ. ניתן לגוון ולמרוח על גבי הביסקוויטים שתיים שלוש כפות של מעדן פרי (למשל תות)
מלית:
להכניס את כל החומרים לקערה המיקסר ולהקציף כארבע דקות עד קבלת תערובת חלקה מוקצפת ואוורירית
ציפוי:
לפזר את הפירורים על גבי העוגה ולפזר אבקת סוכר לקישוט.
לקרר כארבע שעות לפני ההגשה
הערות
המתכון באדיבות דורון גולשינר, מומחה מאפים עלית מקבוצת שטראוס