מצרכים
1/2 1 כוסות (185 גר) קמח רגיל
3/4 כוס (90 גר) כוס אבקת קקאו
1/2 1 כוסות (280 גר) סוכר חום רך
185 גר חמאה
150 גר שוקולד מריר, קצוץ
3 ביצים, טרופות מעט
1 כוס (175 גר) פצפוצי שוקולד מריר
הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
2. מנפים קמח ואבקת קקאו לקערה גדולה, מוסיפים סוכר חום ויוצרים גומה במרכז.
3. ממיסים חמאה ושוקולד בקערה חסינת אש המונחת מעל סיר מים רותחים, ובוחשים מדי פעם. מוסיפים לתערובת הקמח יחד עם הביצים, ובוחשים עד שהחומרים מעורבבים. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ובוחשים.
4. מנטפים כפות גדושות של התערובת על התבניות, ומשאירים מרווח להתפשטות החומיות. משטחים קלות בקצות האצבעות. אופים במשך 12 דקות - העוגיות יהיו עדיין רכות. מקררים בתבניות במשך 5 דקות לפני שמעבירים לרשת ומניחים להתקרר.
גיוון: משתמשים בפצפוצי שוקולד לבן או שוקולד חלב במקום שוקולד מריר, אם מעדיפים.
הערות
המתכון באדיבות הסדרה הקטנה לבישול עולמי