לחם חלב

חדשות כיפה רשת נעמן 29/05/24 12:40 כא באייר התשפד

לחם חלב, צילום: שרית נובק
לחם חלב, צילום: שרית נובק

מצרכים

500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם

10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים

30 גרם (½2 כפות) סוכר

360 גרם (½1 כוסות) חלב

25 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

5 גרם (1 כפית) מלח

להברשה:

2 כפות חלב

הוראות הכנה

מכניסים קמח ושמרים לקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים את שאר המצרכים: חמאה, חלב ומלח, ולשים במהירות בינונית כ-10-15 דקות לקבלת בצק רך.

מכסים את הקערה בניילון או במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כ-45-60 דקות.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים ומגלגלים כל חלק לקבלת 3 גלילים.

מניחים את הגלילים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת, כ-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בחלב, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות.

מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומניחים לצינון.

המתכון באדיבות מיס פטל

כתבות נוספות