לזניה קצת אחרת

חדשות כיפה חנה פנט 10/05/21 09:26 כח באייר התשפא

לזניה קצת אחרת, צילום: חנה פנט
לזניה קצת אחרת, צילום: חנה פנט

מצרכים

1 חב' דפי לזניה מסולסלים (יש שם 15 יח' אבל יש גם פחת אז יצאו לי 14 נגיסים)

למילוי:

4 כרישה

4 קופסאות שימורים קטנות של פטריות

שמן

1/2 כוס אבקה להכנת פירה תפו"א +1/3 כוס מים רותחים

מלח,פלפל לבן,טימין

לתבנית:

1 שמנת לבישול

1 צנצנת רוטב עגבניות

200 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת

100 גר' מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה

מתחילים הטיגון הירקות למילוי:

חוצים את הכרישה לאורכה ופורסים לפרוסות דקות

מעבירים למחבת עם שמן חם ומטגנים להזהבה על אש נמוכה.

מסננים וקוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת , מטגנים עוד כ- 5 דקות, מתבלים ומסירים מהאש

מוסיפים את האבקה להכנת פירה תפו"א עם הנוזלים, מערבבים קלות וממתינים 3-4 דקות כעת מערבבים היטב

את המילוי ומניחים להתקרר.

מבשלים את דפי הלזניה במי מלח עד שהופכים לגמישים וניתנים לגלגול.

מוציאים ומניחים על מגבת נקיה להתקרר.

מורחים על כל עלה מהמילוי בנדיבות, מפזרים מעל קצ'קבל מגוררת ומגלגלים.

מניחים בתבנית חסינת אש

כשהתפר כלפי מטה.

כך מגלגלים את כל דפי הלזניה.

יוצקים לתבנית מיכל שמנת לבישול, מקפידים להרטיב את הפסטה היטב כדי שלא תתיבש באפיה

מניחים מעל מרוטב העגבניות ועוד מהמוצרלה המגוררת

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשל כ- 25-30 דקות.

המתכון באדיבות בלוג לאכול לשנות להנות

כתבות נוספות