מצרכים
מצרכים: ל 4- מנות:
800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
ליטר ציר בקר משובח מצומצם
בצל קצוץ דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
50 מ״ל דבש דבורים טהור
100 מ״ל יין אדום יבש
ענפי טימין
50 גרם מחמאה
300 גרם ערמונים קצוצים גס
פירה תפוחי אדמה:
ק”ג תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
200 גרם מחמאה
הוראות הכנה
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ 2- דקות מכל צד.
בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
מוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן