מצרכים
5 כוסות קמח לבן (700 גרם)
1/2 1 כוסות מים ( 375 מ"ל)
1 שקית או 1 קוביה שמרית
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה או
1/4 כוס קמן קנולה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים גודל L
1 כפית שטוחה מלח
גרידת מתפוז אחד
כף בראנדי
הוראות הכנה
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ6 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.
2. מכסים ומתפיחים חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ.
4. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ בעזרת ספל הפוך ובמרכז כל עיגול קורצים (בעזרת קורץ בצורת כוכב או מגן דוד) כוכב בקוטר של 3-4 ס"מ.
ניתן לרדד שוב את השאריות וקורצים באותו אופן דונאטס נוספים.
5. מניחים על נייר משומן ומתפיחים עוד 20 דקות עד שהבצק תופח ומתעגל.
6. מחממים שמן ל-175 מעלות ומטגנים את הדונאטס כ-2 דקות מכל צד עד שמזהיבים. את הכוכבים מטגנים דקה מכול צד.
7. מצננים ומצפים לפני ההגשה.
הערות
המתכון באדיבות באדיבות חברת שמרית