מצרכים
ל-10 לביבות:
בטטה בינונית
125 גרם עדשים כתומות מושרות כשעה
1 בצל
1 שן שום קצוצה
1 כף שמן זית
1 גזר
2 עלי מנגולד טריים
1 כף קמח תמי כתום
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
מבשלים את הבטטה ומועכים אותה עד לקבלת מחית חלקה
מבשלים את העדשים עד להתרככות.
קוצצים את הבצל, המנגולד והשום ומטגנים אותם קלות במחבת עם שמן הזית
מגרדים את הגזר בפומפייה ומוסיפים למחבת
מערבבים בקערה את הפירה, העדשים הכתומות ותערובת הבצל. מוסיפים את הקמח והתבלינים
יוצרים קציצות עגולות בעזרת הידיים (אפשר גם בעזרת רינג) ומניחים על נייר אפייה
אופים למשך 45 דקות ב-180 מעלות טורבו עד להשחמה
המתכון באדיבות רויטל אדמוני - מחברת תכנית לימודי תזונה מעשית בריאה בבתי ספר בארץ