מצרכים
חומרים ל-1 ק"ג סלט:
3 ק"ג דלעת (ברוטו), קלופה, נקיה וחתוכה לקוביות
6 כפות שמן
8-6 שיני שום כתושות
1-1/2 כפית קימל טחון
2-1 כפיות עריסה
מלח
מיץ מ-1 לימון
הוראות הכנה
+ מבשלים את הדלעת במים עד לריכוך מוחלט. מסננים ומועכים לפירה, מחזירים למסננת ונותנים לדלעת להגיר נוזלים ולהתייבש היטב.
+ בקערית מערבבים את השמן עם קימל, שום, עריסה ומלח.
+ מערבבים את הדלעת עם תערובת התיבול ומוסיפים מיץ לימון. טועמים ומוסיפים עריסה, שום ולימון במידת הצורך.