מצרכים
1 בצל גדול
1 כוס עדשים אדומות (לא לשכוח לברור)
3 גבעולי סלרי כולל העלים
חתוכים לקוביות בגודל קטן/בינוני:
2 קולרבי
ריבוע דלעת
2 תפו"א בינוני
1 בטטה
1 קישוא
לתיבול:
חופן נאה של שמיר קצוץ
כף וחצי כמון
2 כפות מרק עוף
הוראות הכנה
בסיר גדול:
קוצצים את הבצל בינוני ומאדים אותו יחד עם העדשים והסלרי- כ10 דקות.
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים הכל ביחד (תוך כדי בחישה מידי פעם- במיוחד חשוב לערבב את העדשים שנדבקות לקרקעית) עוד כ10 דקות עד רבע שעה.
מוסיפים מים עד לכיסוי נאה של הירקות (שהמים יעברו במס´ סנטימטרים את הירקות)- מוסיפים את הכמון, מרק עוף ושמיר.
מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית/גבוהה, עד לריכוכו של הסלרי, ועד שהעדשים נמסות ומתקבל מרקם סמיך ועשיר.
בתאבון! :-)