מצרכים
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (800 גר´)
כ-4 כפות גדושות רסק עגבניות
3-4 ביצים
1 בצל בינוני
מס´ שיני שום
6-8 זיתים מגולענים ופרוסים דק
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אורגנו
הוראות הכנה
1. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים/ מאדים במחבת סטנדרטי, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק והזיתים ומביאים לרתיחה.
2. מתבלים, מבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-20 דק´ תוך בחישה מידי פעם, טועמים ומתקנים תיבול.
3. בכלי נפרד שוברים את הביצים ומוסיפים בעדינות למחבת, מכסים וממתינים להתקרשות ברמה הרצויה.
הערות
3-4 מנות בניגוד לחששות, לא מתווסף טעם לוואי לעגבניות מרוסקות משימורים.
למהדרין ומקפידים בכל זאת על עגבניות טריות - ניתן להשתמש בכ-8 עגבניות קטנות, רצוי כמה שיותר בשלות, אך לקחת בחשבון כי הדבר מאריך את משך ההכנה.