מצרכים
עוף
תפוחי אדמה
שום
חוויג מרק
פפריקה מתוקה
אפקת מרק
שמן
מים
הוראות הכנה
א. מקלפים את כמות התפוחי האדמה הרצויים
ב. חותכים את תפוחי אדמה לרצועות ארוכות
ג. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית שבה רוצים לבשל
ד. מכינים את התבלינים:
1. קוצצים לחתיכות ממש קטנות
3 / 2 שיני שום
2. שמים את השום החתוך בצלחת
3. שמים כף גדושה חוויאג מרק בצלחת ששמתי בה את השום הקצוץ
4. שמים גם 3/4 כף פפריקה מתוקה וגם זה לצלחת עם השום הקצוץ
5. שמים עוד כף / כף ורבע אפקת מרק לצלחת עם השום הקצוץ
6. שמים טיפה שמן בצלחת עם השום הקצוץ
7. שמים כוס וחצי מים בצלחת שעם השום הקצוץ
ה.שופכים את התבלינים על תפוחי האדמה, שכולם יהיו עם תבלינים
ו. מניחים את העוף על התבנית שבה רוצים לבשל
ז. שופכים את שאר התבלינים על העופות, שכל העופות יהיו עם תבלינים
ה. שמים את התבנית על חום של 200 מעלות
הערות
המתכון באדיבות שושנה יהודה