מצרכים
מצרכים לבסיס: כמות המספיקה ל-3 בסיסים
2 ביצים בטמפ' חדר
2 כפות גדושות ממרח שקדים
קורט מלח אטלנטי דק
לרוטב -
2 כפות גדושות רסק עגבניות אורגני
1 כוס מים
1/2 כפית תבלין פיצה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח אטלנטי דק
1/2 כפית ממתיק "סוכר חום" (אפשר גם ממתיק "רגיל")
תוספות:
1 כוס גבינת גאודה מגורדת
50 גרם גבינת פטה
10 זיתים קלמטה אורגניים
עלי זעתר/אורגנו/בזיליקום
הוראות הכנה
הכנת הרוטב: לערבב ביחד את רכיבי הרוטב על מחבת ולהביא לרתיחה, להמשיך לבשל במשך כ-10 דק', עד לצמצום והסמכה של הרוטב.
בסיסים לפיצה-
1. בקערה קטנה לטרוף ביחד ביצים עם ממרח שקדים ומלח, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. להעביר את התערובת ל-3 צלחות זכוכית קטנות שמתאימות למיקרו (כ-10 ס"מ קוטר, כ-1/4 כוס תערובת לכל צלחת).
3. כל צלחת לחמם במיקרו על חום מירבי במשך דקה עד שמתקבלת מעין "חביתייה".
4. כל חביתייה לצרוב במחבת חמה במשך 1-2 דק' מכל צד להתמצקות מלאה והופעת סימני הזהבה וצריבה.
הרכבה והכנה: לחמם תנור ל-200C , לפזר מעל לכל בסיס את רוטב העגבניות ולמרוח. מעל הרוטב לפזר גבינה ותוספות.
להכניס לתנור ל-10 דק', עד שהגבינה נמסה והפיצה נראית מוכנה. להגיש חם ולהנות.
המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת