מצרכים
מרכיבים ל-2 חלות:
1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)
1שקית או 1קוביה שמרית (50 גר´)
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה מס´ 2
1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
½ כוס (160 גר´) דבש
¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
לקישוט:
ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
הוראות הכנה
1.מערבבים את הנוזלים: שמן,ביצים, מים ודבש במיקסר.(שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים)
2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
5.מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
6.מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על
מגש מרופד בנייר אפיה.
7.מפתלים את 2 הגלילים הנותרים ובאותו אופן יוצרים את החלה השניה.
8.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה,
בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
9.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20-25 דקות.
הערות
המתכון באדיבות מתכוני שמרית