פצצות אורז קריספיות

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/08/24 15:03 כא באב התשפד

פצצות אורז קריספיות, צילום: Küppersbusch studio
פצצות אורז קריספיות, צילום: Küppersbusch studio

מצרכים

עבור פצצות האורז:

300 גרם אורז סושי

450 מ"ל מים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

2-3 כפות חומץ אורז

שמן לטיגון או שמן שומשום

עבור טרטר הטונה:

100 גרם מיונז

1 כף רוטב סריראצ'ה

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כף חומץ אורז

350 גרם טונה

עבור קרם האבוקדו:

1 אבוקדו מעוך

1 כפית משחת וואסאבי

½ ליים

מלח

עבור התוספות:

2 מלפפונים קטנים

צנוניות

הוראות הכנה

עבור פצצות האורז: שוטפים את אורז הסושי בקערה עם מים ומניחים בסיר גדול. מוסיפים את המים, מעט מלח ומכסים. מנמיכים את החום ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את החום ומשאירים למנוחה לעוד 10 דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את חומץ האורז והסוכר ומערבבים היטב. מניחים להתקרר לחלוטין. בינתיים, מכינים את הטרטר: מערבבים את המיונז עם רוטב הסריראצ'ה, רוטב הסויה ושמן השומשום. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים ונוצר רוטב אחיד.

חותכים את הטונה לקוביות קטנות ומוסיפים את הרוטב לפי הטעם. מערבבים ושומרים בצד. עם ידיים רטובות, יוצרים כדורי אורז. משטחים אותם כך שיהיה להם בסיס שטוח. מברישים מחבת בשמן וקולים את כדורי האורז על הבסיס. הופכים וממשיכים לקלות את הצד השני. מסירים מהחום ושומרים בצד. עבור קרם האבוקדו: מערבבים את האבוקדו המעוך עם משחת הוואסאבי, מיץ הליים וקורט מלח. שומרים בצד.

עבור התוספות: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות מאוד בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד. על כל פצצת אורז, מניחים מעט טרטר, כמה נקודות של קרם אבוקדו בעזרת שקית זילוף או בקבוק ומסיימים עם פרוסות מלפפון ופרוסות צנונית.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

כתבות נוספות