מצרכים
דג בורי או מושט
שמן
שום
בצל יבש
מלח
רסק
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כמון
גמבה אדומה
פלפל חריף אמיתי
הוראות הכנה
הרוטב:
שמים 2/3 כפות שמן בסיר
מוסיפים שני הפפריקות
(5 שיני שום)-מוסיפים שום חתוך לחתיכות גדולות (עיגולים)
מוסיפים פלפל חריף אמיתי (תלוי במידת החריפות שרוצים: או חתוך לחצי או שלם או חתוך לחתיכות).
מוסיפים גמבה אדומה חתוכה לרצועות ומטגנים.
מוסיפים בצל, מערבבים רסק עם מים ותבלינים:מלח,פפריקות,כמון.
מוסיפים את התערובת לשמן.
הדג:
קודם קונים את הדג ממקום עם הכשר כי לאחרונה הבורי נגוע מאוד בתולעים.
לפני,משרים דג במלח חצי-שעה.
אח"כ רוחצים את הדג,משרים את הדג בתערובת תבלינים ושמן.מוסיפים את הדג לסיר וממלאים מים עד החצי.
מכסים את הסיר עד בישולו.
הערות
המתכון באדיבות סבתי שתחי´