מצרכים
*דג (עדיף נסיכת הנילוס, אבל גם אחרים זה טוב...)
*3 גמבות
*3 עבניות
*בצל גדול
*2 פלפלים ירוקים.
* חצי ראש שום לפחות.
*רסק עגבניות
*תבלינים חריפים (צ´ילי, טאבסקו, פפריקה חריפה)
*פלפל חריף.
*2 לימונים טריים.
*מעט קמח
*עגבניות מרוסקות
*פטרוזליה.
*ניתן להוסיף גרגרי חומוס.
מומלץ: תערובת עגבניות חריפה של "אוליביה".
הוראות הכנה
משרים את הדגים במיץ לימון סחוטרי. (לכמה שעות)
שוטפים, מ-נ-ג-ב-י-ם (חשוב. חשוב מאוד).
פורסים לפרוסות רצויות.
מקמחים קלות.
בינתיים מטגנים בסיר (עדיף סיר רחב כמה שיותר) בצל גדול פרוס לפרוסות.
מוסיפים גמבה ופלפל- ומרככים מעט. (בלי מים! רק עם מכסה סגור)
מוסיפים את הדגים- קצת "סוגרים" אותם ונותנים עוד איזה 5 דקות להתבשל על מצע הירקות.
מוסיפים את העגבניה. מבשלים עוד כמה דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס.
מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות.
מוסיפים מים עד הסוף- ועוד קצת.
מערבבים טיפה- לא יותר מידי.
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.
נותנים לזה להתבשל (חצי- שלושת רבעי שעה)
מוציאים ואוכלים.