מצרכים
1 קג בשר טחון גס
2 ג פלפל שחור טחון
5 ג מלח
20 ג מי סודה לשתייה
20 ג בצל לבן קצוץ דק (אחרי טיגון)
הוראות הכנה
1. מאדים בצל לבן עם מעט שמן זית עד להשחמה.
2. מערבבים את כל החומרים יחד עד לחיבור הבשר למסה אחת.
3. שוקלים את הבשר במשקל המתאים ללחמניה.
4. דוחסים ברינג משאירים לילה במקרר (ככה הבשר לא מתפרק בבישול).
5. מבשלים על גריל או פלנצה.
ממולץ לשדרג עם בשר מפורק/ביצת עין/כבד אווז/ריבת בצל ורטבים מיוחדים.