טמפורה הוא סוג של בצק מטוגן, הנקרא גם "בצק בירה". הטמפורה הוא מאכל יפני וטובלים בו ירקות, דגים וכמעט כל דבר. אחר כך מטגנים, והמטרה היא שהמאכל המצופה בטמפורה יהיה פריך וקראנצ'י. לכן, צריך לטגן ממש לפני ההגשה.
שלושה כללים חשובים:
- את הטיגון עושים בשמן עמוק. עדיף להשתמש בסיר טיגון חשמלי השומר על טמפרטורה גבוהה קבועה, במידה ואין ניתן להשתמש בווק - ממלאים אותו בשמן עד חצי הגובה.
- בלילת הטמפורה חייבת להיות קרה והשמן – חם. כך המזון סופח פחות שמן והטמפורה יוצאת פריכה יותר.
- יש לטגן כמות קטנה של חתיכות מצופות בבלילה בכל פעם. זאת על מנת שטמפרטורת השמן לא תרד
טבעות בצל בבצק בירה (טמפורה)