והשבת מכינים - עוגיות נהדרות!

חוץ מטעמי המקרא, לכל פרשה יש את הטעמים שלה גם באוכל. חנה פנט - בעלת הבלוג "לאכול, לשנות, ליהנות" מביאה לכם את המתכונים שיביאו את פרשת השבוע עד לצלחת

חדשות כיפה חנה פנט 11/04/19 11:35 ו בניסן התשעט

והשבת מכינים - עוגיות נהדרות!
טעם הפרשה, צילום: סטודיו כיפה

השבת נקרא פרשת מצורע, הפרשה היא המשך לפרשת תזריע שקראנו בשבוע שעבר ואכן בדרך כלל אלו פרשות מחוברות. השנה שהיא שנה מעוברת נקראות הפרשות בשבתות שונות. במחלת הצרעת המופיעה כעונש לאדם שחטא. כשהמחלה פורצת, כל גופו או ביתו או בגדיו נגועים בצרעת.

הכהן, שהוא כמו הרופא בתקופת המדבר, מטפל באדם שנגע הצרעת בא עליו. הוא אחראי להכריז שחלה וטמא אך גם אחראי לטהר אותו ממחלתו. הפרשה הינה למעשה ספר הוראות לכהן המסביר לו כיצד לאבחן שמדובר בצרעת ואיך לרפא אותה. כאשר מבריא המצורע ממחלתו עליו לעבור טקס טהרה. הטקס כולל הבאת קרבן, כיבוס הבגדים, המתנה של שבוע והבאת קורבן נוסף ביום השמיני.

לפעמים, אפילו הבית נגוע בצרעת! כן, הבית יכול להיות נגוע בצרעת הבית. כאשר נראות פטריות עובש על קירות בית -צריך הכוהן לבדוק האם מדובר בצרעת הבית. אם אכן כך הדבר – מוציאים את החלק הנגוע, ובונים במקומו קיר חדש. במקרים מסוימים הורסים את הבית כולו.

מקווה שלמרות שאנחנו כבר מתקרבים לחג הפסח, יש לכם עוד קמח בבית ותוכלו להכין את העוגיות הנהדרות הללו.

צילום: חנה פנט

 

רכיבים:

475 גר' קמח
2 כפות שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
250 גר' נטורינה
כף תמצית וניל
מעט קליפת לימון מגוררת , בערך מרבע לימון
1/4 כפית קינמון

סוכריות עדשים בצבע לבן וורוד

 

אופן ההכנה:

שמים את החומרים היבשים יחד עם הנטורינה במעבד המזון ומעבדים לפירורים
מוסיפים את החלמונים , תמצית וניל ועוד 2-3 כפות מים קרים
מעבדים עד לקבלת גוש בצק.

מניחים במקרר לחצי שעה.
השתמשתי בחותכנים בצורת איש וכן בצורת בית, מרדדים וקורצים צורות,
מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בניר אפיה
תוקעים את הסוכריות על העוגיות, ואופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות.

 

שבת שלום.