לא רוצה להביא ילדים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/04/24 15:28 יא בניסן התשפד

שאלה

שלום וברכה,

אני לא מעוניינת להביא ילדים לעולם מהרבה סיבות ואני נמצאת בקונפליקט גדול,

קראתי וחקרתי על זה הרבה ואני מבינה מאוד את המשמעות והחשיבות של הבאת ילדים לעולם ומצוות פרו ורבו וכמה שזה חשוב לעולם ולאלוקים וכו.

אבל אני חושבת שאני לא מסוגלת להביא ילד, ויותר מזה אני חושבת שהבאת ילד לעולם ככה זה עוול כי הוא פשוט יהיה מסכן ואני אהיה מסכנה, אין לי שום עניין בזה.

יש מצב שזה לא חלק מהתפקיד שלי בעולם ושלא בשביל זה באתי לעולם?

כי הרי רוב האנשים בעולם מקיימים את זה ומביאים ילדים לעולם אז הם כבר "דואגים" לחלק הזה ולהמשכיות העולם.

אני אשמח מאוד אם תוכלו לעשות לי סדר בראש בעניין הזה.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך

האדם נוצר גם כדי להביא המשכיות לדורות

הגבר מצווה וחייב להשקיע את כל כוחו וכספו וכד' לצורך קיום מצוות פריה ורביה = להביא לפחות 2 ילדים לעולם - בן ובת.

האשה - אינה מצווה בפריה אבל חייבת ב'לשבת יצרה' - זו חובה על כל בני האדם, יהודים ושאינם יהודים, ליישב את העולם. זו מצווה תמידית וגם הגבר חייב בה לאחר שהביא לעולם בן ובת.

בהערת אגב זה גם מה שאנו משאירים אחרנו בעולם לעולם.

כמובן שרק אחרי שאת נשואה כדת משה וישראל

בהצלחה דוד לוי