תחנון במנחה בשקיעה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 14/08/06 13:55 כ באב התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אצלי במניין יש כל פעם אחד שעולה להיות חזן כי יש לו חיוב.

אנחנו, ככה זה נהוג מתחילים את המנחה 10 דקות לפני השקיעה כך שמסיימים את העמידה בדיוק בשקיעה ותמיד הוא אומר קדיש ולא תחנון,

ויש אנשים שכועסים עליו ואומרים שמותר להגיד תחנון בשקיעה (בתחילתה)

רציתי לדעת מה ההלכה?

בתודה רבה מראש!

דניא-ל

תשובה

שלום רב,
אכן יש מנהגים שונים בדבר. לפי הפסיקה המקובלת על יוצאי אשכנז אומרים תחנון בבין השמשות עד צאת הכוכבים (משנה ברורה קלא, ס"ק יז), אך יש אומרים שמנהג ירושלים שלא לומר תחנון אחרי השקיעה.
לפי מנהג ספרד, כפי שפסק הגר"ע יוסף מותר לומר תחנון עד 13 וחצי דקות לאחר השקיעה.
אני מקווה שתגיעו להסכמה בלי כעס ומריבה שהרי אין דבר טוב יוצא מתוך קטטה.

בברכה,
רונן לוביץ