שם לבת אורין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/04/17 21:36 ד באייר התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם השם "אורין" הוא שם טוב לבת?

תשובה

לשואל שלום

בעניין בחירת השם, חשוב לדעת ששמו של האדם הוא מרכיב חשוב ומרכזי בחייו. מעבר לכך שזו אחת המילים שהוא ישמע הכי הרבה בחיים, המילה ´שֵם´ בלשון הקודש פירושה: מטרה. כמו ששואלים אדם: "לשם מה אתה עושה כך וכך", זאת אומרת: לאיזו מטרה, לאיזו תכלית, כוונה. שמו של האדם משפיע על מהותו ותכונותיו. יוצא מכך שיש עניין גדול בבחירת [משמעות] חיובית לשם הילד.

[אוֹרִיָן] פירושו לימוד, הוראה. בא מהמילה הארמית: "אורייתא" שפירושה תורה. "בר אוריין" הוא כינוי לתלמיד חכם. זו משמעות חיובית וטובה.

הערה: כדאי לשקול מבחינת הסביבה החברתית האם זהו אינו שם לבת שיגרום ללעג.

כל זאת בהנחה שאכן ניקדתי את השם כמו שהתכוונת.

אם כוונתך לשם [אוֹרִין] הרי שהוא שם לועזי (orin/orrin), שמקורו באירית עתיקה ופירושו [חיוור]. כדאי למצוא שם אחר.

לסיום, ראיתי לנכון להביא את דברי האר"י הקדוש שאומר שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: מסכת שבת דף לא עמוד ב | שער הגלגולים כג | מכילתא בא, טז)

בשעה טובה ובהצלחה